tiistai 16. maaliskuuta 2021

Muratit

 

Moikka! 

Auringonvalon lisääntyessä ja päivän pidentyessä huomaa selvästi miten viherkasvit herää taas eloon pimeän ajan jälkeen. Muutaman viherkasvin menetinkin tässä talven aikana ja joduin heittämään pois. Sain kuitenkin jouluasetelmasta säästettyä muratin, joka onkin kasvattanut jo kivasti uusia lehtiä. 

Muratteja minulla ei olekkaan ollut aiemmin sisällä yhtään, vaan olen niitä ennemminkin hankkinut ulkoistutuksiin. Hyvin näyttää sisälläkin pärjäävän. Tästä innostuneena hankin myös hauskan köynnöstävän muratin ja sekin on kasvattanut jo monta uutta lehden alkua. Saas nähdä millainen siitä kasvaakaan lehtien lisääntyessä, kun on tuollainen pyöreän mallinen. 

Katselin muratin hoito-ohjeita netistä ja muratti pitää suihkuttamisesta ja sitä suositellaan suihkutettavan kerran kuukaudessa, jotta se pysyy raikkaana ja hyvännäköisenä. Myös pieni annos kasviravinnetta kasteluveden mukana keväällä, kesällä ja syksyllä on sille hyväksi.Murattia pitää myös kastella säännöllisesti. 

Viherkasvien mullanvaihtokin olisi ajankohtainen tähän aikaan vuodesta ja pitääkin muistaa ostaa multaa seuraavalla kauppareissulla ja ryhtyä hommiin. Muutama pidempi aikainen viherkasvi täällä varmasti jo janoaa uutta ravinteikasta multaa itselleen, koska mullanvaihto on jäänyt tekemättä. 


Vaihdatko sinä joka vuosi viherkasvien mullat?


Mukavaa viikonjatkoa ja kiva, kun piipahdit! 


💗


4 kommenttia:

 1. Muratti on ihana. Näin eilen kaupassa muratteja. Koska tarvetta oli isommalle viherkasville, niin mukaan lähti peikonlehti.
  Vaihdan kukkien mullat tai lisäilen multaa tarvittaessa. Nyt tänä keväänä näyttää siltä, että useimmat huonekasveistamme tarvitsevat uudet mullat. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peikonlehti löytyy täältäkin. Tykkään siitäkin kovasti. Uuden lehdenkin availi hetki sitten. Siellä siis saat kanssa upottaa sormet multaan. Mukavaa puuhaa, vaikkakin vähän sotkuista.

   Kivaa loppuviikkoa sinulle Tarja! <3

   Poista
 2. Muratti minullakin oli kesällä ulkona ja vein sen kellariin talveksi kun mökissä ei oikein ollut tilaa. Hyvin on pärjännyt ja nyt tulevana viikonloppuna haen sen sisälle. Multia en ole vaihtanut vielä yhteenkään mutta odotan jos saisin ulkona niitä laitettua tässä jossain vaiheessa. Joillekin laitan vain pintamullan uusiksi.
  Kauniit ja rehevät on murattisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona olisikin helpompi mullan kanssa mellastaa.
   Kiitos ja mukavaa viikonloppua sinulle! 💞

   Poista

Ilahtuisin kommentistasi ! :)