Hei maanantaihin!
Viikonloppu takana ja uusi viikko aluillaan. Nopsasti nämä viikot vaan menee eteenpäin ja sääkin on muttumassa jo talvisempaan suuntaan. Pikku pakkastakin on ollut jo aamuisin ja saas nähdä saadaanko jo ensimmäiset lumihiuteleet tällä viikolla tänne meidänkin suuntaan. Jännää!
Viikonloppu vietettiin täällä ihan kotoillen. Tehtiin hyvää ruokaa ja vähän myös herkuteltiin. Perjantaina sain kylään ihanan ystäväni ja olipa taas kiva jutella niitä näitä ja kahvitella yhdessä. Mukavia arjessa tällaiset hetket!
Sunnuntaina tein helpon ja vähän erilaisen päiväruoan ja ajattelin jakaa sen tännekkin. Meillä kaikki tykkää syödä salaattia, joten sitä tehdään usein. Salaatin kaveriksi tein tällä kertaa kinkku-juusto sarvia. Kiva yhdistelmä!
Sarvet tein kaupan valmiisiin lehtitaikina levyihin. Leikkasin levyt pituussuunnassa halki kulmasta kulmaan ja näin sain kolmion mallisen palan. Palan leveämpään päähän laitoin täytteeksi kinkkusuikaletta, paprikaa pienennettynä, Emmental juustoraastetta sekä Grana Padano juustomurua.
Sitten kierritin palan rullalle aloittaen täytteen puoleisesta päästä.
Valmiit sarvet voitelin kananmunalla ja päälle laitoin vielä juustoraastetta.Uuniin 225 asteeseen siksi aikaa, kunnes sarvet ovat saaneet pintaansa kauniin värin. Sillä aikaa valmistui raikas vihersalaatti.
Ja eikun syömään!
Sarvien sisäänhän voi laittaa mitä vaan mikä itselle maistuu. Fetajuustokuutiot aurinkokuivatuilla tomaateilla sopii myös kivasti täytteeksi kinkun kanssa ja niitä maisteltiinkin jo perjantaina.
Oletkos sinä tehnyt sarvia? Mikäs on sinun lempi täyte?
Kivoja päiviä viikkoosi!
❤