tiistai 11. huhtikuuta 2017

Viikonlopun leipomuksia

Viikonloppuna saatiin kahvitteluvieraita ja jotain hyväähän piti leipoa tarjolle. Vähän suolaista ja makeaa. Makeaksi herkuksi tein persikka-appelsiini rahkapiirakan, johon pohjaksi käytin vanhaa hyväksi havaittua ohjetta. Päälle laitoin persikanviipaleita, sitruunanraastettua kuorta ja appelsiinirahkaa. Tuli aika kiva raikkaan makeahko piirakka. Sopii mielestäni kivasti pääsiäistarjottavaksi.






Laitan ohjeen vielä tänne muistiin.

Persikka- appelsiini rahkapiirakka

Pohja

150g voita
1 dl  sokeria
1       muna
2 dl  vehnäjauhoja
1 dl  perunajauhoja
1 tl  leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Levitä taikina pyöreään piirakkavuokaan ja nosta hiukan myös reunoille.

Täyte

1 prk  persikanpuolikkaita
1 prk  appelsiinirahkaa
           sitruunanraastettua kuorta
           sitruunanmehua
1         kananmuna
           vaniliinisokeria/sokeria

Viipaloi persikanpuolikkaat ja asettele ne piirakkapohjan päälle. Raasta vähän sitruunan kuorta persikoiden pinnalle. Sekoita kananmuna hyvin appelsiinirahkaan ja purista vähän sitruunanmehua joukkoon. Halutessasi voit laittaa ripauksen sokeria. Jos tykkäät vähemmän makeasta jätä sokeri pois, koska persikoista ja appelsiinirahkasta tulee jo makeutta. Levitä lopuksi rahkaseos persikoiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 20-30 min.
Piirakka ei välttämättä tarvitse koristeluja, mutta minä jätin persikkapurkista pari puolikasta ja lisäsin persikkaa jäähtyneen piirakan päälle.

Suolaiseksi tarjottavaksi tein kaupan valmiiseen lehtitaikinaan kinkkupiirakoita.



Tässäpä vielä niidenkin teko-ohje.

1 pkt valmista lehtitaikinaa
          kinkkusuikaleita
1/2 ras aurinkokuivattua tomaatti tuorejuustoa
          juustoraastetta
1        kananmuna voiteluun

Leikkaa vielä kohmeiset lehtitaikinalevyt kahtia. Sekoita kinkkusuikaleet, tuorejuusto ja juustoraaste.
Levitä täyte lehtitaikinalevyn keskelle. Jätä reunoille kohoamisvara. Leikkaa pikkutomaateista muutama tomaatin siivu täytteen päälle. Voitele kananmunalla taikinan reunat.
Paista 225 asteessa, kunnes taikinan reunat ovat saaneet väriä.
Halutessasi voit koristella valmiit jäähtyneet piirakat vaikka rucolalla.



Hyvin maistui sunnuntaina yhdessä kahvin ja teen kera.


Kylläpäs tuli pitkä sepustus, toivottavasti jaksoit loppuun asti. ;)
Nyt minulla alkoi kauan odotettu LOMA, ihanaa, jee....

Mukavaa tiistaita <3






6 kommenttia:

  1. Ai namskis! Kaikki rahkaleivonnaiset ovat suosikkejani!
    Kivaa tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma!
      Rahka sopii niin moneen leivonnaiseen. Tykkään myös!
      Mukavaa tiistai-iltaa sinullekkin! <3

      Poista
  2. Ihania herkkuja!
    Piirakka sopii hyvin pääsiäiseen!
    Oikein ihanaa lomaa sinulle!❤☀😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!
      Ihan kiva pääsiäisajan jälkkäri tai kahvittelu herkku.
      Lomaa kovasti olen jo odotellut ja nyt se vihdoin on. Ihania kiireettömiä päiviä tiedossa.
      Mukavaa tiistai-iltaa sinne! <3

      Poista
  3. Oi ihana rahkapiirakka! Ja varmasti hyvää myös tuo suolainen piirakka. Mukavaa tiistai-iltaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna!
      Molemmat olivat kyllä hyviä ja pian katosivat.
      Tervetuloa ja mukavaa tiistai-iltaa sinullekkin! <3

      Poista

Ilahtuisin kommentistasi ! :)