torstai 27. huhtikuuta 2017

Myöhässäkö ja ajoissako?

Eilen tämä mattimyöhäinen sai siman vihdoin pullotettua. Saa nähdä kerkiääkö vapuksi. No, näin on päässyt käymään joskus ennenkin, kun olen vapuksi simaa tehnyt. Ehti silloin ainakin hyvin. Oma tekemä sima on kyllä, nam! Tänä vappuna sitä on taas meilläkin. Hiivaa siman valmistukseen tulee niin vähän, että en viitsinyt melkein kokonaista hiivapalaa roskiinkaan heittää. Joten pitihän se johonkin käyttää. No, eikun pullataikinan tekoon ja munkin paistoon. Hyvä syy, eikös? ;)
Saas nähdä tuleeko munkkeja enää sitten vapuksi tehtyäkään. Ajoissa ollaan tässä asiassa. Pakastaa ajattelin osan ja sulatellaan sitten vappuna. Käyhän se niinkin. Paistellaankos siellä munkkeja vapuksi?

Toivotaan, että saataisiin vapuksi ihana lämmin sää, että olisi kiva ulkoilla ja ehkä voisi grillatakkin. Pitkä viikonloppu taas tiedossa. :)

Tähän loppuun laitan muutaman kuvan, kun hipsin toissailtana takapihalle kameran kanssa, kun maisema muuttui kerta heitolla lumisateen vuoksi taas niin talviseksi. Onneksi se on muisto vain, koska se suli niin pian pois.

Se olisi jo torstai. Vielä, kun huomisen jaksaa porskutaa niin sitten huilataan taas muutama päivä!


6 kommenttia:

 1. Sima on kyllä hyvää. Itse en ole vuosiin tehnyt simaa. Ostin Kadkein juhlasimaa kaupasta ja se oli yllättävän hyvää. Kotitekoisen makuista.
  Munkkejakaan en nyt paista, kun lähdetään muualle vapun viettoon.
  Mukavaa päivänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota simaa en olekkaan maistanut. Täytyypä pistää merkki muistiin. Nykyään on niin paljon jo kaupoissa valinnanvaraa simoissakin. Marlin simaa olen muistaakseni ainakin joskus ostanut.
   Meillä munkit on melkein syöty. Onneksi ehdin pakastaa osan. ;)
   Mukavaa loppupäivää Mamma! <3

   Poista
 2. Hyvältä näyttää munkit ja sima!
  Sunnuntaina meilläkin paistetaan munkkeja.
  On kyllä talviset maisemat! Toivottavasti pian alkaa ne lämpimät ilmat.
  Hyvää torstaita!💕💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Viikonloppuna piti minunkin paistaa, mutta sitten ajattelin käyttää hiivan pois ja paistella vähän etukäteen. Katotaan, jos sitä innostuisi tekemään vielä jotain muuta sitten vapuksi.
   Juu, onneksi nuo maisemat on jo vaihtuneet. Talvi tuli kyllä niin hetkellisesti takaisin. Onneks lähti yhtä nopeesti poiskin. :)
   Mukavaa loppupäivää Sari! <3

   Poista
 3. Eipä uskoisi, että kaikki kuvasi ovat vapun aikaan otettuja, kun näyttää niin talviselta. Onneksi lumi suli pois. Minä en paista munkkeja enkä tee simaa tällä kertaa, mutta valmiita olen syönyt ja juonut jo moneen kertaan.

  VastaaPoista
 4. Sanos muuta. Vaihteleva ollut kevät ilmoiltaan.
  Eipä sitä aina viitsi tai tarvitse tehdä itse munkkeja tai simaa.
  Mukava ostaa tai syödä toisten tekemiä. :)
  Mukavaa alkavaa viikonloppua ja vapun odotusta Ansu! <3

  VastaaPoista

Ilahtuisin kommentistasi ! :)