tiistai 28. maaliskuuta 2017

Uusi ihastus ruoanlaitossa

Ruoanlaitossa olen nykyään  ihastunut käyttämään paljon kananpojan jauhelihaa. Se taipuu moneksi. Salaatissa se on mielestäni oikein maistuvaa. Yksi versio, jota ollaan tehty on ihan perussalaatti pohja; amerikansalaattia, kurkkua, tomaattia. Siihen lisäksi suolakurkkua, juustolastuja (Grana Padano) ja krutonkeja. Ruskistetaan kananpojan jauheliha ja maustetaan sitruunapippurilla. Salaatin kastikkeeksi ceacarkastike. Hyvää tulee ja nopsaan. Salaatista tulee ruokaisa, kun siihen yhdistää lihaa ja krutonkeja.  




Toinen ruoka missä kananpojan jauheliha on mielestäni hyvää on kananpojan bearnaisekastike. (oma versio)
Laiskana ostan valmiin kaupan bearnaisekastike pakkauksen ja valmistan siitä kastikkeen ja siihen lisään maustetun kananpojan jauhelihan. Maistuu hyvin riisin kera. Lisukkeena mm. keitetyt porkkanat, parsakaali ja salaatti. Nopea ruoka valmistaa arkenakin.


Kananpojan jauhelihakeitto on myös kivaa vaihtelua tavalliselle jauhelihakeitolle.

Olisi kiva kuulla millaisia ruokia sinä teet kananpojan jauhelihasta, jos sitä ruoanlaitossa käytät?


8 kommenttia:

  1. Hyviltä näyttää annokset! Nopeita arkisia ruokia.
    Tiedätkö, en ole koskaan käyttänyt kananpojan jauhelihaa.
    Minun tulee käytettyä ainoastaan naudan paistijauhelihaa.

    Mukavaa tiistaita!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Kovin pitkään en minäkään ole sitä käyttänyt. Kerran päätin ostaa ja kokeilla salaattiin. Ihastuin ja nyt sitä tulee aika usein ostettua. Kannattaa kokeilla, jos tykkää broileriruoista.
      Naudan paistijauhelihaa minäkin käytän, mutta tuo kananpojan jauheliha tuo mukavaa vaihtelua.
      Mukavaa tiistai-iltaa sinne! <3

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä ovat nuo sinun ruokasi.
    Minä en ole tutustunut ollenkaan kananpojanjauhelihaan.
    Kannattais kyllä tutustua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Kannattaa kokeilla. Minä ensin vähän aprikoin, että mitä siitä voisi tehdä. Päätin salaattiin kokeilla broilersuikaleiden tilalle ja tykättiin. Kiva välillä vaihdella. Meillä tykätään muutenkin syödä broilerruokia.
      Kivaa tiistai-iltaa sinne! <3

      Poista
  3. Herkullisen näköisiä annoksia!
    Liian harvoin tulee käytettyä broilerin jauhelihaa. Pitäisi opetella kokkaamaan siitä.
    Kivaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Kokeilemalla minäkin olen opetellut. Olisi varmaan paljon erilaisia valmistusohjeita, jos kurkkaisi netin ihmeelliseen maailmaan. Se on kevyttä ja hyvää.
      Viikonjatkoja sinne myös! <3

      Poista
  4. Kiva tuo vinkki käyttää broilerin jauhelihaa salaatissa. Ei ole tullutkaan mieleen, vaikka ko. lihaa nykyisin paljon käytänkin. Lihapullia tulee usein tehtyä, ihan makaroonilaatikkoon ja lasagneen, munakasrullan ja pannarin täytteeseen. Ihan samoihin käytän kuin naudanlihaakin. Kalkkunan (jauhe)lihaan kannattaa tutustua myös. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ella! :)
      Kiva, jos löytyi uusi tapa käyttää broilerin jauhelihaa.
      Makaroonilaatikkoa en ole vielä tehnyt, mutta se on kyllä käynyt mielessä. Pitääkin kokeilla sitä seuraavaksi.
      Tuo munakasrulla kuullostaa kyllä hyvältä.
      Kalkkunan jauhelihaa olen myös katsellut kaupassa, mutta vielä se ei ole ostoskärryyn päätynyt.
      Kiitos sinulle näistä vinkeistä ja oli tosi kiva, kun kommentoit! <3
      Ihanaa tiistai-iltaa sinulle!

      Poista

Ilahtuisin kommentistasi ! :)