Viikonloppuna alkoi tehdä mieli jotain hyvää ja ajatus jonkinlaisen kakun tekemisestä jälkkäriksi syntyi. Aiemmin kauppareissulla olin ostanut sitruunaista lakritsi rahkaa. Ihan uusi tuttavuus minulle ja sitähän oli ostettava testiin. Siitä sitten kakun idea lähti.
Lauantai-iltana tehtiin yhdessä miehen kanssa sitten sitruuna-lakritsikakku.
Mies murskasi keksit ja vatkasi kerman. Minulle jäi sitten muu homma.Rahka-kerma seoksen sekaan pilkoin täytelakun palasia ja kakku hyydytettiin liivatteella. Valmis kakku jääkaappiin jähmettyään ja odottamaan syöjiään. Koristeeksi pinnalle laitoin samaisia lakuja mitä kakun sisäänkin. Ei tuosta nyt niin kaunis tullut, mutta omiin suihimme se meni.
Olipas hauskan makuinen kakku. Väriltään harmahtava kakku ei kyllä ihan minun silmääni hivellyt näin esteettisesti, mutta maku oli kiva. Lakritsitee sopi kivasti kakun kaveriksi.
Ohjeen muokkasin mansikkarahkakakusta valion sivuilta. (valio.fi)
Mukavaa tiistaita!
Oi Oi! Näyttää ja kuulostaa hyvälle.
VastaaPoistaEn ole koskaan kuullut lakritsiteestä. Saako sitä ihan normi kaupasta?
Mukavaa tiistaita!
Kiitti! Maku oli kyllä kiva.
PoistaMinun lakritsiteeni olen saanut äidiltäni ja se on ostettu taannoin Koiramäen pajutallilta.
Normi kaupoista en olekkaan tätä teetä katsonut. Luulisi, että isommissa kaupoissa, joissa on isommat valikoimat olisi jonkinlaista lakritsiteetä. Pitääpä kurkata seuraavalla kerralla.
Tämä minun teeni on valmistettu lakritsijuuresta ja olen kuullut, että se auttaa mm. poistamaan makeanhimoa. :)
Illanjatkoja! <3
Kiitos tiedosta!
PoistaEn ole tosiaan missään törmännyt lakritsi teehen.
Vinkkaa, jos löydät jostain normi kaupasta!
Varmaan hyvää nami ,nami. Yhdistelmä lakritsa- sitruuna kuulostaa raikkaalta yhdistelmältä!
VastaaPoistaOli kyllä hyvä yhdistelmä! Itse tykkään lakuista kovasti ja sitruuna on kivan raikas.
PoistaTuo harmaa väri vaan kakussa ei ollut kauhean kaunis, mutta minkäs muunkaan värinen se voisi olla, onhan siinä lakritsia. ;)
Mä tykkään lakusta tosi paljon, voisikin jossain vaiheessa tehdä kakun sitä lakritsi-sitruuna rahkaa hyödyntäen.
VastaaPoistaLakut on kyllä hyviä! Kannattaa kokeilla,kiva maku.
Poista