Tein vain puolet taikinasta. Pienet uunipellit on käteviä, kun voi tehdä leipomuksia ihan pienestikkin, eikä tarvitse tehdä koko pellillistä.
Laitan tähän vielä mokkapalojen ohjeen, jos innostut tekemään.
(Tämä ohje Valion sivuilta)
Mokkapalat
4 munaa
2 1/2dl sokeria
200g voita
2dl maitoa
5dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
Kuorrutus
75g voita
0,75dl vahvaa kahvia
4dl tomusokeria
1/2dl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
Pinnalle
nonparelleja
Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi
Sulata voi. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se jäähtyy sopivaksi.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen maitoseoksen kanssa muna-sokerivaahtoon.
Sekoita varovasti tasaiseksi esim. nuolialla.
Kaada leivinpaperilla varustetulle uunipellille.
Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15min. Anna jäähtyä.
Kuorrutus
Sulata voi. Lisää kahvi. Sihtaa muut aineet siivilän läpi. Sekoita kunnes tasaista.
Levitä kuorrutus pohjanpäälle. Koristele nonparelleilla ennenkuin kuorrutus kovettuu.
Nauti!
Namskis!
VastaaPoistaMokkapalat on niin hyviä.
Kivaa tiistaita!
Eipä kauaa kestänyt, kun kaikki oli syöty.
PoistaHyviä kyllä ovat.
Mukavaa tiistaita sinullekkin Sari. :)
Herkullista,nami !!
VastaaPoistaMä teen yleensä ton pohjan vaaleaksi, ei kaakojauhetta.
Varmaan herkullista vaalealla pohjallakin. En muista itse koskaan tehneeni ilman kaakaojauhetta. Pitääpä joskus kokeilla.
PoistaMukavaa tiistaita sinulle Tuija! :)
Moikka 😊 Olen ensimmäistä kertaa visiitillä kivassa blogissasi.
VastaaPoistaTuo leipomasi herkkuklassikko on niin hyvää! Pitäisikin taas leipoa. Äkkiä se katoaa lautaselta.
Mukavaa keskiviikkopäivää! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com
Kiitos ihanasta kommentistasi Maija
Poistaja kiva, kun tulit visiitille. ❤️
Nuo mokkapalat on kyllä todella maistuva klassikkoherkku, joka on monen mieleen. Sopii niin arkeen, kuin juhlaankin.
Mukavaa keskiviikkoa myös sinulle! :)