lauantai 30. maaliskuuta 2019

Ihka ensimmäinen orgidea

Tervehdys lauantaihin! 

Kävin eilen kirpparikierroksella, kun pääsin töistä. Perjantai kirppari käynneistä on tullut melkein tapa tuulettaa pää työviikon päätteeksi. Siitä on kiva aloitella sitten viikonloppua. Kirpparilla on myyjä, joka myy kukkia ja taasen tämä pöytä oli tutkittava, mitä siellä tällä kertaa oli tarjolla.

Kauniita orgideoja ihailin ja sellaisen päätin sitten kotiuttaa silläkin uhalla, että meistä ei tulisi pitkäaikaiset ystävät. Orgideaa en ole koskaan ennen ostanut ja vähän kyllä hirvittää saanko sen monet nuput aukeamaan, vai tuliko lyhyt aikainen ilo tästä kukasta. 

Mummoni sai aina orgideat kukkimaan uudelleen ikkunalla ja ne olivatkin tosi kauniita eli orgidea on siis pitkäaikainen kukka, kunhan sitä osaa hoitaa oikein. Aika vaativa kasvi on kyseessä tietääkseni ja valon ja kastelun määrä sekä oikea lämpötila ovat tärkeitä tämän kaunokaisen hoidossa. Yritetään ja katsotaan miten käy. Netistä katselin hoito-ohjeita ja niillä nyt mennään.


Jos sinulla on hyviä vinkkejä tämän kukkasen hoidosta, niin otan vastaan niitä mielelläni.

Oletkos saanut orgidean kukkimaan uudelleen?Leppoisaa lauantaita! 


💗


12 kommenttia:

 1. Todella kaunis Orkidea💗 Mulla on hyvä taito tappaa orkideat, kaksi on ollut ja molemmat kuoli. Leppoisaa lauantaita sinulle💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Paljon on nuppuja tuossa. Saas nähdä miten käy saanko kaikki aukeamaan, vai ehtiikö kupsahtamaan ennen sitä.
   Harmi nuo sinun orgidea kokemuksesi.

   Mukavaa uuden viikon aloittelua sinulle! 🌞

   Poista
 2. Upea orkidea! Pari kertaa olen lahjaksi saanut ja toisen sain vahingossa uudelleen kukkimaankin. En vain oikein tykkää siitä kukinnon jälkeisestä vaiheesta. Enkä kyllä osaa mitään neuvojakaan sulle antaa.
  Illanjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykästyin noihin pieniin kukkasiin. Samaa tiedätkö kanssa ajattelin, että aika kurjalta näyttää sitten, kun kukkaset ovat kukkineet, jos nyt sinne asti päästään. Kiva olisi saada uudet kukkaset kukkimaan, mutta mihin sen sitten siksi aikaa laittaa.

   Mukavaa uutta viikkoa sinulle! 🌞

   Poista
 3. Orkideat ovat niin kauniita! Meillä on aina ollut niitä paljon. En osaa sitten sanoa, että osaanko niitä nyt sen paremmin hoitaa kuin kukaan muukaan :D, mutta saan kyllä joitakin yksilöitä aina uudestaan ja uudestaan kukkimaan. Minä vaihtelen kukkien paikkoja aika ajoin, kastelen harvoin (vettä juurille, en upota), en anna liikaa vettä kerralla enkä kastele kuin ehkä kerran viikossa, ja vähäsen. Ja kuivat rangat katkaisen heti pois. Saksassa orkideat eivät ole esim. Lidlissä kalliita niin tulee aina ostettua uusia, jos ei yrityksistä huolimatta joku vanhempi lähde kukkimaan. :) Mukavaa maanantaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orgideat on kyllä kauniita kukkasia.Ihaillut olen niitä aikaisemmin vaan, mutta en kotiin vielä tätä ennen ole yhtään hankkinut. Kiva kuulla, että olet saanut ne hyvin menestymään. Vähän tuntui kuivalta tuo ostamani ja eilen sitten hetkeksi upotin sen veteen. Ei tainnut suuttua, kun vielä on hengissä.:D Kiitos vinkeistäsi! <3

   Mukavaa maanantaita sinullekkin! :)

   Poista
 4. Kaunis Orkidea!
  Minulla on joskus ollut Orkidea. Olen heittänyt sen sitten pois, kun ei ole enää kukkinut.
  Eli en ole saanut menestymään.
  Mukavaa viikon jatkoa!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Kivasti tuo noita nuppujaan availee, mutta sitten en kyllä tiedä mitä teen, kun se lakkaa kukkimasta. Pitää vielä googlailla,miten sen kanssa pitää sitten toimia. Kovinkaan kivan näköinen ei kyllä ole ilman kukkasia.

   Mukavaa viikonjatkoa sinulle myös! :)

   Poista
 5. Orkidea on kaunis kukka. 🌸 Se kai tykkää kerran viikossa tapahtuvasta kastelusta, jolloin purkki upotetaan vesiastiaan n. 10 minuutiksi.👋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!
   Kerran sen tässä viikolla upotin veteen, kun tuntui vähän kuivalta.
   Kivasti availee nuppujaan. :)

   Kiitos sinulle ja mukavaa, kun olet kirjautunut lukijaksi, tervetuloa! <3

   Aurinkoista viikonjatkoa!

   Poista

Ilahtuisin kommentistasi ! :)