torstai 28. maaliskuuta 2019

Pientä totuttelua,mutta hyvä valinta


Hei!

Aurinko paistaa ja ilma lämpenee,jee! Auringonpaiste tuo kotiin ihanaa valoisuutta. Keittö ja olohuone meillä kylpeekin auringossa aina, kun se vaan paistaa. Etupihan puoli onkin sitten  varjoisampi ja välillä kaipaisin kovasti myös meidän makuuhuoneeseen tuota valoilmiötä, myös muulloin kuin aamuisin.On siinä tietysti hyvätkin puolensa, koska makuuhuone pysyy vähän viileämpänä kesäisin, kun sinne ei niin paista. 

Siivoilin tässä viikolla ja pölyjen pyyhinnän jälkeen nappasin kameran ja otin muutaman kuvan makuuhuoneesta ja samalla uudesta sängystä, mikä ei kylläkään kovinkaan paljoa päiväpeiton alta käy. 

Uudeksi sängyksi valikoitui FLY White -jenkkisänky, joka valmistetaan Suomessa Seinäjoella. Sängyn patjaosat koostuvat korkeakimmoisesta tukivaahdosta ja viskoelastaanisesta päämateriaalista.Päällä on vielä FLY-air petauspatja, jonka täytteenä on erikoissisus, joka mukautuu kehon lämmön ja paineen mukaan. Noin viikko meni, ennenkuin alettiin tottua pikku hiljaa tähän uuteen sänkyyn. Sänky, kun on ihan erilainen, kuin vanha Jensen merkkinen sängymme, joka oli pussijousilla varustettu ja ihanan upottavan pehmeä nukkua petauspatjoineen. 


Uudessa sängyssä oli metalliset jalat, jotka poistimme parin yön jälkeen, koska sängy oli jalkoineen vähän liian korkea meidän makuumme. Sänky on ihan kivan näköinen ilman jalkojakin  ja eipä pääse pölyt kerääntymään sängyn alle. Vanhassa sängyssä olleen helmalakanan pesaisin ja se passasi aika hyvin tähän uuteenkin. Vähän jää sänkyä näkyviin, mutta se ei haittaa, koska sängyn alin kerros on valkoista nahkaa ja näin sopii ihan hyvin helmalakanan kaveriksi. 

Sänkyyn olisi ollut mahdollisuus ostaa myös valkoinen nahkainen pääty, mutta vanha päätymme sai jäädä, koska uusi pääty oli mielestäni meidän makuuhuoneeseen liian massiivinen. 

Reilu parisen viikkoa ollaan nyt sängyssä nukuttu ja täytyy sanoa tämän kokemuksen perusteella, että hyvän sängyn valitsimme. Alun outouden ja totuttelun jälkeen yö unet maittaa. 

Kauniita unia sinne teillekkin! 
💗


19 kommenttia:

 1. Onnea uudelle sängylle! Sänky on tärkeä. Siinä vietetään kuitenkin niin suuri osa vuorokaudesta.
  Viihtyisältä näyttää muutenkin makuuhuoneenne.
  Ihanaa viikonloppua Sari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso aika todella vietetään päivästä sängyssä ja hyvällä unella on kyllä suuri merkitys. Nyt ainakin vaikuttaa siltä, että päädyttiin hyvään ratkaisuun, mutta aika näyttää.

   Kiitos sinulle Anne ja mukavaa viikonloppua! <3

   Poista
 2. Uusi sänky vaatii aina vähän totuttelua, mutta on useimmiten hyväksi :)
  Ihanan rauhalliset sävyt makkarissa ♥ Kauniita unia sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, aluksi tuntui kyllä tosi oudolta, mutta pikku hiljaa sänkyyn alkoi tottua. Niin erilainen on vanhaan verrattuna.

   Kiitos Maiccu!<3 Mukavaa lauantaita!

   Poista
 3. Onneksi olkoon uudelle hankinnalle. Meillä on ollut jo vuosia moottoroidut sängyt ja siinä Tempur patjat ja tyynyt. Tämä taitaa olla ominaisuuksilta samanlainen tämä myös mukautuu kehon lämmön mukaan. Muistan saman outouden etenkin tyynyn suhteen. Vaihdoin sitä jopa pari kertaa yössä vanhaan mikä taas ei myöskään sopinut enään näiden uusien patjojen kanssa. Ihania ja rauhallisia unia teille vuosiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nila!<3
   Saatin sänkykauppoja tehdessämme, myös sänkyyn sopivat tyynyt kaupan päälle. Aluksi nukuin tällä uudella tyynyllä, mutta heräsin muutamana aamuna inhottavaan niskajumiin, niin sitten vaihdoin tyynyn toiseen. Pitää vielä kokeilla tuota uutta tyynyä ja katsoa miten se nyt toimii, kun muu kroppa on alkanut tottua uuteen sänkyyn.

   Leppoisaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 4. Kaunis makkari teillä ja onnea uudesta sängystä🌹

  VastaaPoista
 5. oi oi kun teillä on kaunis makkari. Ihania koristeita ym.
  Noita tuikkukippoja ihailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi,kiitos Tuija! <3
   Muistelen, että nuo kynttiläkipot olisi Finnmarin.
   Niissä oli kynttilät valettu sisään ja nyt, kun kynttilät on poltettu, niin polttelen niissä tuikkuja.

   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 6. Yes, I am totally agree with you, I am a great fan of your website, you write very informative articles.
  Keep writing such amazing post,

  Thanks for sharing.


  Laptop Repair in Jaipur


  Regards

  Sameer

  VastaaPoista
 7. Moikka!
  Mulle kaupattiin tänään samanlaista sänkyä, mutta siitä löytyy tosi vähän tietoa netistä. Oletteko edelleen pitäneet sängystä?

  Antti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Antti!
   Huomasin kommenttisi vasta.Pahoittelut, että saat vastauksen kysymykseesi vasta nyt. Sänkyyn olemme olleet tosi tyytyväisiä.Aluksi toki oli vähän totuttelemista, niin kuin yllä kirjoittelin, koska sänky oli niin erilainen, kuin vanha sänkymme, mutta hyvä ostos on ollut. Ollaan kyllä tykätty. :)

   Mukavaa kevään odottelua sinulle!

   Poista
 8. Hei
  Meillä on ollut samanlainen sänky syksystä 2019 lähtien. Alku oli hankalaa kuten teilläkin, vaikka hyvät patjat oli ennestäänkin mutta tuli tunne että olivat hiukan löystyneet.(Lectus)
  Nyt on hankinnassa tyynyt ja kysyisinkin onko kokemusta sopivista? Paras on ollut tähän astisista Unikulman Astro, mutta onko suositusta paremmasta tai yleensä näkemystä asiaan?
  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena!
   Meillä on käytössä Muoto(R)mitta tyynyt,jotka saimme sängyn oston yhteydessä.Tuon tyyny asian kanssa olen minäkin täällä pähkäillyt ja olenkin kokeillut myös paria erilaista tyynyä sängyn oston jälkeen(Jyskin WELLPUR FIGGJOA sekä Hoien DOWNFEELIA täytteitä molemmista vähän poistaen),mutta tämän Muoto tyynyn olen kuitenkin kokenut selvästi pahaimmaksi.Näitä Muoto tyynyjä on saatavissa kolmessa koko luokassa S, M ja L. Tuo tyyny asia on tietysti aina makuasia millaisesta tyynystä tykkää ja millaisessa asennossa mieluiten nukkuu ja vaikuttaa siihen tietysti oma kokokin.Hyvin harteikkaalle varmaan sopii erilainen tyyny, kuin sitten taas pienemmälle nukkujalle. Sen oikean tyynyn löytäminen voi olla vaikeaa,kuten olen minäkin todennut.

   Kiitos kommentistasi. Toivottelen onnea sopivien tyynyjen etsintään! :)

   P.s Olisi kiva kuulla minkälaisiin tyynyihin päädyitte ja millaiset ovat olleet käytössä. :)

   Mukavaa kevättä sinulle!

   Poista
 9. Hei! Löysin blogiisi tästä sängystä kommentteja etsimällä. Mikä teillä on tuntuma tästä sängystä nyt pian 3v jälkeen? Kovasti kiinnostaa joustinpatjojen jälkeen toisenlainen, mutta arveluttaa lämmin kuoppa mikä yön aikana ehkä muodostuu :D Ja miten kestää vuosia...

  VastaaPoista
 10. Hei
  Ostin sängyn marraskuussa 2020. Koko on 120cm ×200cm .toukokuussa 2021 hajos moottorin pääpuoli.
  Meni jokin aika ni jalkapuoli moottorista paukahti.
  Nyt tässä kuussa.syyskuussa meni taas pääpuoli.
  Onkohan huonoa tuuria vai mikä on.
  Vaihdettiin 2 kertaa ja sanottiin ettei sit enenpää.
  Mutta mielestäni oli 10v takuu.en ole vielä ilmoittanut ku ihmettelen et mitä täs ny pitäis tehä.
  Olis kiva tietää onko muille käynyt näin.🥲

  VastaaPoista
 11. Hei, meillä sama sänky ostettu vajaa kaksi vuotta sitten ja tuntuu että sängyn kimmoisuus on huonontunut. Onko teillä ollut samoja kokemuksia sängystä?

  -Erik

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlainen ongelma, kolme vuotta käytössä. Kun menet makaamaan,olet kuin riippumattossa, eikä sängyssä!! Vaimolla on kroppa kipeä yön jälkeen, puhumattakaan minusta 97 kg.

   Poista

Ilahtuisin kommentistasi ! :)