sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Järkyttävä eilinen

Hei sunnuntaihin!

Eilinen aamupäivä alkoi leppoisasti ja olin suunnitellut kivoja päivään. Nämä suunnitelmat muuttuivat kuitenkin silmänräpäyksessä toisiksi. Olin tulossa Nanan kanssa pieneltä aamupäivä lenkiltä meidän lähimetsästä ja oltiin juuri melkein kotona, kun aivan yhtäkkiä meidän edessä oli irti päässyt koira, joka käyttäytyi tosi uhkaavasti ja kävi suoraan Nanan kimppuun. Karjuin ja huusin minkä jaksoin, että olisin saanut tuon koiran lopettamaan.Sain vihdoin kaapattua Nanan syliini ennen kuin se olisi ihan raadeltu. Ihan kamalaa! Tämän toisen koiran omistaja sai vihdoin myös koiransa pysähtymään ja sai sen kiinni. Oltiin molemmat ihan järkyttyneitä tilanteesta.

Onneksi Nana selvisi tilanteesta hengissä. Soitin heti kotiin tultuani ajan eläinlääkäriin ja sainkin sen pian ja niin päästiin näyttämään selkään tullutta puremahaavaa. Onneksi ei käynyt pahemmin, koska jos tämä iso koira olisi puraissut kaulan puolelta olisi tilanne päättynyt varmaan ihan toisin. Tikit selässä ja lääkkeet matkassa palattiin kotiin tokkuraisen koiran kanssa. Itse sain myös tässä rytäkässä haavan leukaan ja ison mustelman ranteeseen, mutta ollaan onnellisia, että Nana selvisi tikeillä ja henkisellä järkytykellä tilanteesta. Huonomminkin olisi voinut käydä.


Päivä ja ilta meni sitten kotona tokkuraisen koiran vointia seuraten. Illansuussa päästiin jo käymään pienesti tarpeilla, kun jalat alkoivat kantaa. Itselle jäi kyllä tilanteesta sellainen tunne, että ympärilleen tulee kyllä katsottua tarkaan tästä lähtien ulkoillessa ja tähän menee varmasti vähän aikaa ennenkuin tilanne unohtuu. Isoja koiria vastaan tullessa vaihdetaan kyllä varmasti suuntaa jonkun aikaa.

Toivonkin niin, että ne koiranomistajat, jotka tietävät koiransa käyttäytyvän agressiivisesti toisia koiria kohtaan, niin pitävät koiransa visusti vierellään ja kunnolla otteessaan olipa koira sitten iso tai pieni, ettei tällaisia tilanteita tulisi kenellekkään vastaan. Tietenkin on tilanteita, jotka tulevat myös omistajalleen yllätyksensä, mutta kyllä omistaja koiransa yleensä tuntee ja tietää miten tämä käyttäytyy vieraita koiria kohdatessa.Turvallista sunnuntaita täältä toivotellaan kaikille!💗
24 kommenttia:

 1. Kauhea tilanne! Onneksi ei käynyt pahemmin. Aikoinaan minulla oli oma koira ja käytiin lähes joka ilta ystäväni kanssa koiralenkillä. Hän dobermanninsa ja minä pienen shih-thuni kanssa. Erään kerran kuin puskista tuo dobermanni hyökkäsi koirani kimppuun ja syöksyin väliin ja sain suojeltua koiraani. Se oli myös ihan kamala tilanne. Ihmeteltiin yhdessä, kuinka tuttu koira yhtäkkiä käy kimppuun, mutta tuo dobermanni teki myöhemmin muitakin hyökkäyksiä ja jouduttiin lopettamaan.
  Lempeää toipumista teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkyttyneitä oltiin kyllä tästä hyökkäyksestä. Onneksi ehdit väliin ennen kuin ystäväsi koira ehti käydä kiinni koiraasi. Eläin on aina eläin ja koskaan ei voi varmaksi sanoa miten ne eri tilanteissa käyttäytyvät, vaikka tilanne olisikin tuttu.

   Kiitos paljon sinulle! <3 Täällä ollaan jo ihan hyvissä voimissa!:)

   Poista
 2. Voi ei :( Ihan järkyttävä tapahtuma! Onneksi ei käynyt huonommin, vaikka aineksia olisi varmaan ollut.

  Nana on varmasti vähintään yhtä järkyttynyt kuin sinäkin.
  Toivottavasti kummankin haavat paranee pian ja lenkkeilyt ovat jatkossa turvallisia ♥

  Oon monesti miettinyt uhkaavia tilanteita, sillä täälläkin asuu muutama isompi koira joka ei ole omistajansa hallinnassa ja mm urheilukentällä ison koiran annetaan josta vapaana.

  Paranemista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan, ettei käynyt huonommin ja sain kaapattua Nanan syliin. Järkyttyneitä oltiin kyllä molemmat pitkän tovin tapahtuman jälkeen. Täällä jaksellaan jo ihan hyvin ja lääkkeet loppuvat tänään. Tikit käydään poistattamassa sitten myöhemmin. Lenkkeily ei ole ihan niin rentoa, kuin aiemmin, mutta eiköhän se ajan kanssa helpota. Olen yrittänyt olla itse rauhallinen,etten tartuttaisi omaa pelkoani Nanaan, vaikka kyllä korvat kuuntelee tarkkaan ja silmät vilkuilee ympäristöä kävellessä.

   Tuo koirien vapaana pitäminen on kyllä aika riskaapeliä, varsinkin, jos koira osoittaa yhtään agression merkkejä toisia koiria kohtaan.

   Kiitos Maikku ja turvallisia lenkkejä teillekkin! <3

   Poista
 3. Onneksi kaikki päättyi hyvin!
  Meille sattui vähän samanlainen tilanne kymmenisen vuotta sitten. Minä olin varmaan järkyttyneempi kuin koira, ja sen jälkeen kiersin kaukaa kaikki tuntemattomat isommat koirat.

  Paranemisia<3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi! Harmi, että sielläkin on jouduttu hyökkäyksen kohteeksi. Aika paljon näitä tuntuu sattuvan. Täälläkin kierretään kyllä kaikki isommat ja vähänkin uhkaavasti käyttäytyvät koirat jatkossa,vaikka tämäkin tilanne tuli ihan puskista ja en ehtinyt tehdä mitään, kun koira oli yhtäkkiä kimpussa.

   Kiitos sinulle! <3 Täällä jaksellaan jo ihan hyvin.

   Poista
 4. Huh, varmasti pelottava tilanne <3 Onneksi kaikki lopulta hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan pelottavaa, kun en meinannut saada Nanaa napattua millään aluksi syliin, kun tämä toinen koira jahtasi sitä.
   Kyllä, onneksi lopulta kaikki päättyi kuitenkin hyvin tilanteeseen nähden, mitä siinä olisi voinut sattua. Tällaista ei toivoisi kenellekkään tapahtuvan. Ei hyökkäyksen uhriksi joutuvalle eikä hyökkääjän omistajalle.

   Kiitos sinulle! <3

   Poista
 5. No huh huh, ompa teilä tosiaan ollut karmiva päivä! Onneksi ei kuitenkaan käynyt pahemmin. Toivottavasti toisen koiran omistaja maksaa teidän eläinlääkärilaskun?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli joo! Sanos muuta, onneksi ei käynyt pahemmin ja Nana säilyi hengissä. <3

   Toisen koiran omistaja sanoi heti, että hän korvaa kaikki kulut ja oli itse myös todella järkyttynyt!

   Kiitos Krisse! <3

   Poista
 6. No voi kauhistus onneksi sait koiran napattua syliisi .Kai toinen osapuoli on valmis korvaamaan tilanteen aiheuttavat kulut ? Tällaiset tilanteet eivät unohdu ehkä koskaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onneksi! Toinen osapuoli oli heti valmis korvamaan kaikki kulut.
   Aikaa menee varmasti, että taas koetaan turvalliseksi lenkkeilyt.

   Kiitos sinulle! <3

   Poista
 7. Aivan järkyttävää, niin pahoillani teidän puolesta, että jouduitte jotain näin pelottavaa kokemaan.

  Voimia uuteen viikkoon. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos sinulle Tiia! <3 <3

   Täällä jaksellaan jo ihan hyvin!

   Poista
 8. Voi kamala! Varmasti niin järkyttävä kokemus niin koiralle kuin omistajalle. Toivottavasti ihmiset ymmärtäisivät pitää koiriaan kiinni, jos eivät ole täysin varmoja miten käyttäytyvät muita koiria kohdatessaan. Onneksi ei sattunut pahemmin. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oltiin molemmat tilanteesta järkyttyneitä. Onneksi tosiaan selvittiin tikeillä. Tuo on kyllä niin totta, että koirat pitäisi pitää kiinni. Tämä meidän tilanne sattui niin, että tämä hyökännyt koira pääsi omistajaltaan vahingossa irti.

   Kiitos sinulle! <3

   Poista
 9. Ihan kauheaa! Onneksi Nanalle ei käynyt pahemmin :( Tsemppiä toipumiseen teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kyllä onnellisia,että selvittiin tikeillä ja Nana istuu tällä hetkellä tässä sylissä, kun tätä kirjoitan! :)

   Kiitos paljon sinulle! <3 Täällä voidaan jo ihan hyvin!

   Poista
 10. Hirvittävä tapaus.. Nanalle voimia ja paranemisia. Kumman usein tällaista tapahtuu, on se kumma että ihmiset eivät osaa pitää koiriaan kiinni.
  Lempeää tiistaita teille molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sinulle! <3
   Aika paljon taitaa tosiaan näitä tilanteita tapahtua. Tosi ikäviä juttuja, eikä kellekkään soisi ja aina ne eivät pääty hyvin.

   Aurinkoista torstaita! <3

   Poista
 11. Voi pientä koirua, nyyh !!! Hyvä kun sait suht äkkiä sen syliin.
  Onneksi pääsit myös lääkäriin ja tropit kotiin.
  Toipumista toivottaa täältä myös Rufus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sain napattua syliini ja ei päässyt enää pahemmin käymään. Oli kyllä hyvä tuuri, että päästiin nopsasti lääkäriin ja ei tarvinnnut lähteä kauemmaksi, vaan päästiin ihan lähelle, juuri ennen kuin eläinlääkäriasema meni kiinni.

   Paljon kiitoksia ja rapsutukset Rufukselle! <3

   Poista
 12. Voi kauhea!
  Onneksi ei käynyt pahemmin.
  Pikaista paranemista Nanalle!❤️

  VastaaPoista

Ilahtuisin kommentistasi ! :)