Eilen saatiin taas vettä luonnolle. Samalla huuhtoutui enimmät siitepölyt. Hyvä niin!
Jotenkin oli ihan kiva tunnelma sisällä oleilla, kun ulkona satoi.Sateella on mukavaa vain olla ja kuunnella ropinaa varsinkin kun tietää, että seuraavalle päivälle on luvattu taas auringonpaistetta. :)
Tänään päivä alkoi pilvisenä, mutta aamupäivällä jo pilvet alkoivat rakoilla ja kukas se muu sieltä kurkkasi, kuin ihana aurinko. Nyt täytyy nauttia. Pääsinkin tänään jo ajoissa töistä ja koiran kanssa käpsötellessä keräilin ensimmäiset kielot kotiin tuoksua antamaan.
Sitten siihen otsikon aiheeseen.
Tänään päivä alkoi pilvisenä, mutta aamupäivällä jo pilvet alkoivat rakoilla ja kukas se muu sieltä kurkkasi, kuin ihana aurinko. Nyt täytyy nauttia. Pääsinkin tänään jo ajoissa töistä ja koiran kanssa käpsötellessä keräilin ensimmäiset kielot kotiin tuoksua antamaan.
Sitten siihen otsikon aiheeseen.
Takapihalla raparperit ovat jo kasvaneet kovasti ja niinpä innostuin sunnuntaina leipomaan raparperitosca pellillisen. Tämän kivan ohjeen löysin k-ruoka.fi sivulta.
Leipominen alkoi raparperin varsien haulla ja niiden kuorimisella. Aika monta vartta menikin tähän piirakkaan.
Tässäpä ohjetta, jos innostut myös kokeilemaan.
(itse tein vain puolet ohjeen määrästä pikku uunipeltiin)
Raparperitosca pellillinen
Pohjataikina
150g leivontamargariinia
5 kananmunaa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
n. 1 1/2 l raparperinpaloja
Tosca
200 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
2 ps mantelilastuja (200 g)
1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
Valmistus
1. Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula rasva. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniliinisokeri. Lisää seos sihdin läpi taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.
2. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Ripottele päälle raparperinpalat. (Jos käytät pakastettuja raparpereja, sulata ja valuta raparperit hyvin.) Paista piirakka 200 asteessa alimmalla tasolla 20 minuuttia.
3.Valmista sillä aikaa tosca. Sulata kattilassa rasva, sekoita joukkoon sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta tosca. Levitä seos kuumana piirakan pinnalle. Paista edelleen noin 10 minuuttia toiseksi ylimmällä tasolla. Anna raparperitoscan hieman jäähtyä ennen paloittelua.
Nautiskele vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Oli muuten hyvää...
Raparperejä jäi vielä. Minkäslaisia raparperiherkkuja siellä tehdään?
Mukavaa tiistaita kaikille!
Komeita raparpereja! Maukkaan näköinen piirakka.
VastaaPoistaMinä olen tehnyt sellaista piirakkaa, johon tulee kinuskityyppinen kuorrutus. Sekin on hyvää!
Mukavaa illanjatkoa!
Kiitos!
PoistaTuo kinuskijutska kuullostaa kyllä hyvältä.
Viikonjatkoja! :)
Namskis!
VastaaPoistaHerkullinen ohje!
Raparperi herkut on aina niin hyviä.
Usein tulee tehtyä piirakkaa. Viime vuonna tein myös muffineita raparperista.
Kivaa illan jatkoa!
Kiitos!
PoistaSama täällä piirakkaa tulee raparperistä tehtyä.
Hei, muffiinithan olisikin varmaan hyviä. Niitä voisikin kokeilla.
Viikonjatkoja!:)
Ihana yhdistelmä. Pitääkin kokeilla ensi kerran. Juuri itsekin postailin toscakakkua.:)
VastaaPoistaKiitos Kaura! ❤️
PoistaKannattaa kokeilla. Hyvä yhdistelmä on! Pitääpä käydä kurkkaamassa sinun kakkua!
Mukavaa päivää!
Herkullisen näköistä. Meilläkin olis raparperia, vaan eipä ole koskaan tullut tehtyä niistä mitään.
VastaaPoistaKiitos Satu! ❤️
PoistaNyt raparperin hakuun ja piirakanpaistoon. Hyvää tulee... ;)
Kivaa päivää!
Oi nam.. mitä herkkua, mieluusti minäkin ottaisin palasen. Ihanaa ja aurinkoista kuluvaa viikkoa sinulle :)
VastaaPoistaKiitos Villa Tuta! ❤️
PoistaSamoin sinulle ihanaa viikonjatkoa!
Terveisiä vaan täältä minun raparperikeittiöstä. Keitin juuri mehua neljä litraa.
VastaaPoistaKiitos terkuista :)
PoistaVoi, raparperimehu on varmaan tosi hyvää!
Kivaa viikonjatkoa Ansu!
Mulla olis nippu raparperia odottamsasa leipomista ja ajattelin siihen myös mansikkaa laittaa, katsotaan mitä saan aikaiseksi :)
VastaaPoistaMansikka ja raparperi on hyvä yhdistelmä.
PoistaVielä olisi meilläkin raparperejä jäljellä.
Pakkaseen taidan laitella loput.