Innostuin eilen leipomaan ja kävin takapihalta katkomassa taas muutaman raparperin.
Eikun pullataikinan tekoon ja taikina mikroon kohoamaaan. Raparperipullat olisi tarkoitus pyöräyttää.
Sillä aikaa, kun pullataikina kohosi uunissa touhusin muita juttuja ja höpöttelin puhelimessa.
Meinasinkin jo unohtaakin koko taikinan.
Hyvin kohonneen taikinan leivoin pyöreiksi pulliksi ja (osasta taikinaa tein myös kanelisokeripullia)
sitten kohotus vielä pellillä.
Sillä aikaa, kun pullat vielä hetken kohosivat tein pullille täytteen. Raparperit pieniksi ja kermaviilin joukkoon sekoitin kananmunan ja vaniliinisokeria sekä tavallista sokeria.
Kohonneisiin pulliin tein juomalasin pohjalla koloset täytteelle. Voitelin kananmunalla pullien reunat, jonka jälkeen laitoin kermaviiliseoksen koloihin ja vielä päälle raparperinpaloja.
Sitten uuniin paistumaan 225 asteeseen. Hetken päästä ihana pullantuoksu leijaili ilmassa.
Mieskin palaili reissultaan juuri sopiviksi kotiin tuoreelle pullalle ja kahville.
Minä söin itse lämpöisen pullan kera kylmän maidon. Nam!
Ihanaa alkavaa viikkoa!
Loma lähenee! Jippii!
😊
Oi, kuinka ihania pullia!
VastaaPoistaKivaa viikkoa ja loman odotusta!
Kiitos Mamma! <3
PoistaMukavaa viikkoa sinullekkin!
Rahkapullia olen tehnyt, mutten koskaan raparperipullia.
VastaaPoistaKiitos vinkistä!
On se kiva, kun loma lähenee. Kolme päivää vielä...
Hyvää alkanutta viikkoa!
Oleppa hyvä! <3
PoistaSanos muuta, kolme päivää olisi vielä edessä sitten se alkaa...
Mukavaa viikkoa sinnekkin!
Nammm....täytyypä kokeilla
VastaaPoistaKiitos!
PoistaKannattaa kokeilla!:)
Mukavaa juhannusviikkoa Onneli!