torstai 1. maaliskuuta 2018

Vaniljaiset marmeladipullat




Hei!

Paistelin viime viikonloppuna pullaa ja ajattelin kokeilla jotain uutta ja laittaa pulliin täytettä päälle.Laitanpa ohjeen tänne muistiin ja sinullekkin, jos pullattaa.
 Ostin kaupasta paistonkestävää vanijakreemiä, jonka tein ohjeen mukaan jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun pullataikina kohosi. Toiseksi täytteeksi tuli puolukka-kirsikka marmeladia. 

Valmiista taikinasta pyörittelin tavallisia pyöreitä pullia pellille vielä hetkeksi kohoamaan.
Sitten painelin ison lasin pohjalla pulliin täytteitä varten kolot. 
Vielä ennen täyttöä voitelin kananmunalla pullien reunat.


Molemmat täytteet laitoin pursotinpussiin, josta niitä oli helppo annostella pullien koloihin. Ripottelin vielä pinnalle raesokeria. Sitten eikun uuniin paistumaan ja jännäämään mitä tulee. Valuuko täyte yli reunojen.




Hienosti pysyi täyte koloissaan ja tuli ihan hyvännäköinen lopputulos. Hyvältä maistuivat. Näitä täytyy tehdä ehdottomasti uudelleen. Suosittelen kokeilemaan!

Osasta taikinaa tein vielä kanelisokeripullia muffinssivuokiin. Osan pullista pakastin ja toiset sitten hävisivät aika nopeasti kera kahvin ja teen. Pakkasessa vaan meillä ihmeesti usein pullapussiin tulee reikä ja sitten pullat katoavat sieltä yksi kerrallaan. Pullahiiri asialla varmaan!No,syötäväksihän ne on tarkoitettu, vaikka sitten joskus onkin kiva ylläri,kun olisi ajatellut niitä tarjota ja pussissa onkin enää yksi pulla jäljellä. 😉




Makoisia päivänjatkoja maaliskuun ensimmäiseen päivään!
Hei, se on kevät nyt virallisesti alkanut!



💕


Tervetuloa uudet lukijat! 💕

19 kommenttia:

  1. Kivaa vaihtelua perinteisille pullille :) Itsekin leivoin vasta ja eilen hävisi viimeinen pulla. Tänään kuului vieno toive koululaiselta aamutuimaan, tekisitkö tänään mokkapaloja...joten taas leivotaan!
    Kivaa maaliskuun ensimmäistä päivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne pullat kyllä vanhenemaan pääse,
      niin nopsaan ne katoavat. :)
      Oi,mokkapalat onkin ihana herkku!
      Leipominen on kyllä mukavaa!
      Niin se kevät alkaa, mukavaa torstaita! <3

      Poista
  2. Siellähän vasta hienoja pullia on syntynyt. Meillä oli poika pienenä kova juomaan kermaa. Kerran minulla oli jääkaapissa puolen litran kuohukerma ja siitä olin käyttänyt desin. Nostin sitä ja hupsista siellä oli liru pohjalla. Helkkari kun harmitti olisin tarvinnut sitä. Tivasin ja arvasin kuka oli ollut asialla .Hän aivan rauhallista katsoi minua ja sanoi että siinä päällä oli lukenut selvästi Artulle. Sen jälkeen olin osannut varautua asiaan paremmin ja käytin uhkaus tekniikkaa. Leipomukset jää sitten jos näin vielä käy. :-) Kiitos sinulle tästä ohjeesta .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila! :)
      Uskon harmituksesi,taisi vaan olla niin hyvää tuo kerma, mutta totta vaikeaahan sitä on leipoa, jos aineet on loppu. Ihanasti, Arttu kuitenkin oli asian selittänyt.<3
      Ole hyvä!
      Mukavaa maaliskuun alkua!

      Poista
  3. Onpa herkullisen näköisiä pullia, mielelläni maistaisin:)

    VastaaPoista
  4. Uskomattoman hyvän näköisiä pullia! Ihan kuin leipomosta! Nam! Ihanaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
  5. Voi Nams!
    Nyt tosiaan alkoi pullattamaan!😀😋
    Kauniit pullat!
    Hyvää viikon jatkoa!💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3
      Eikun leipomaan.
      Mukavaa viikonjatkoa sinullekkin Sari! :)

      Poista
  6. Nam! Komeita pullia!
    Ihanaa maaliskuuta!

    VastaaPoista
  7. No nyt on herkkua, tykkään nimenomaan pullista, joissa on vaniljasydän. <3 Onneksi on ruokaa juuri suussa, ettei niin kovin massu kurahtelisi tämän näyn edessä.

    Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ❤️
      Tuo vaniljatäyte on kyllä niin hyvää pullassa.
      Mukavaa loppuviikkoa sinullekkin! ❤️

      Poista
  8. Näyttää niiin herkullisilta. Rakastan vanilijaa pullassa tai viinereissä. Nam!

    VastaaPoista
  9. onpas herkullisen näköisiä pullia ja ihanilla täytteillä.

    VastaaPoista

Ilahtuisin kommentistasi ! :)