Heissan perjantai-iltaan!
Yhtenä iltana paistettiin tikkupullia grillillä. Tikkupullat on ihana mökkiherkku ja samalla mukavaa yhteistä puuhaa. Laitanpa tännekkin ohjeen, jos ei ole sinulle tuttu ja innostut kokeilemaan.
Tikkupullat
Tarvitset: n. harjanvarren paksuisia keppejä/oksia paistajien määrän mukaan. Harjanvarret on tosi hyvät kahteen osaan lyhennettyinä. Me tehtiin oksista, jonka toinen pää vuollaan paljaaksi reilun pullan mitalta. Kannattaa käyttää oksista tehdyt tikut "puhdistautumassa" kuuman grillin päällä ennen paistoa ja samalla mahdollinen rosopinta palaa pois.
Hyvän nuotiotulen/hiilloksen. Onnistuu myös hyvin hiiligrillissä.
Pullataikinaa, josta jätetään kananmuna pois. Neljälle tein 2,5 dl taikinan.( Tulee n. 12 pullaa)
Taikinaa voi hetken kohottaa.
Hienoa sokeria, voin palasia ja juoksevaa margariinia/öljyä, pullasudin.
Valmistusohje:
Tee valmiista pullataikinasta pyöreän pullan kokoisia paloja. Leivo ne pötköiksi. Voitele tikunpää pullasutia apuna käyttäen öljyllä tai juoksevalla margariinilla.
Kierritä pullapötkö tikkuun. Purista molemmat päät kunnolla kiinni, ettei pulla aukene päistä paiston aikana.
Paista pullaa niin kauan, kuin se on kauniin ruskea. Älä paista tulessa, koska silloin pulla kypsyy päältä, mutta jää sisältä raaaksi. Hitaasti hyvä tulee. Muista käännellä pullaa paiston aikana.
Kun pulla on kauniin ruskea kauttaaltaan ota se varovasti paperilla vetämällä tikusta pois. Laita pullan koloon voipalanen ja sokeria.
Nauti!
Haluat varmasti ainakin vielä toisen pullan, niin rasvaa taas tikunpää ja eikun uusi herkku paistumaan. 😋
Herkullista perjantai-iltaa!
Tikkupullista olen paljon lukenut. Hyvät ohjeet olet laittanut, en olisi tajunnut että ne laitetaan noin tikkuun. Pitäisi joskus kokeilla.
VastaaPoistaKiitos Tuija.
PoistaKannattaa kokeilla. Mukavaa puuhaa ja hyviä ovat.
Mukavaa viikonloppua! :)
Minulla tikkupullat ovat jääneet aina raaaksi. Olen varmaan ollut liian hätäinen. En tiennytkään, että pullan sisään voi laittaa voita ja sokeria.
VastaaPoistaNo voi harmi!
PoistaJos pinta saa liian nopeasti väriä usein pulla on raaka silloin vielä sisältä. Paljon olen vuosien varrella näitä paistellut. Noin on käynyt joskus täälläkin. Hitaasti väriä saamalla sisuskin ehtii kypsyä.
Voi ja sokeri antavat ihanaa makua pullaan. Kannattaa kokeilla.
Mukavaa lauantaita!
Noita tuli lasten kanssa joskus paistettua!
VastaaPoistaLeppoisaa lauantaita sinulle!
Lasten kanssa mukavaa puuhaa, kun pääsevät itse osallistumaan valmistukseen.
PoistaLeppoisaa lauantaita sinullekkin! :)
Oijoi miten hyvältä näyttää♥ Noita pitääkin kokeilla,kiitos ohjeesta:) Ihania nuo kuvat muutenkin, nuotion äärellä hyvässä seurassa mielikin lepää! Kaunista kesäpäivää sinne♥
VastaaPoistaKiitos Päde!
PoistaPaistelu on mukavaa yhteistä puuhaa ja jokainen saa osallistua oman herkun valmistukseen.
Kannattaa kokeilla, hyviä ovat!
Kesäistä päivää sinnekkin! ❤️
Kyllä näyttää hyvältä..en ole ikin tikkupullia paistanut...täytyy kokeilla.Kiitos ohjeesta💛
VastaaPoistaKiitos ja ole hyvä! :)
PoistaMukavaa viikonlopun jatkoa! ❤️
Ihanan näköisiä ♥ Viime kerrasta onkin aikaa, olisko ollut keskimmäisen lapsen päiväkodin joku tapahtuma jossa paistettiin mutta vois syksymmällä mökillä paistaa, meillä kun pulla maistuu kaikille!
VastaaPoistaKiitti! <3
VastaaPoistaSyksyllä onkin, kiva lämmitellä tulen ääressä ja herkutella tikkupullilla. :)