keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Lammassaari


 
Hei keskiviikkoon! 

Luonnossa liikkuminen on nyt jotenkin korostunut tässä vallalla olevassa tilanteessa, kun kotoa ei oikein muualle voi lähteä, mitä nyt pakolliset kaupassa käynnit tulee hoidettua, muuten aika meneekin täällä kotona oleillessa. Päätettiin viime viikolla lähteä tyttären kanssa kävelemään Lammassaaren maisemiin, kun oli parempi selkäpäivä, jotta saisi pientä vaihtelua ulkoiluun. Minulle ihan uusi paikka, mutta tyttärelle jo entuudestaan tuttu.Lammassaari sijaitsee Helsingissä Arabiarannan läheisyydessä Vanhankaupunginkosken naapurissa. Saareen pääsee kätevästi leveää pitkospolkua pitkin, jota oli helppo kulkea. Lammassaaressa oli paljon pieniä mökkejä ja reitti kulkee ihan näiden mökkien vieritse. Saaressa kulku muuttui maastoa mukailevaksi poluksi ja vähän tuotti itselle hankaluuksia isohko mäki, mutta pienten taukojen jälkeen pääsin lopulta mäen päälle.Reitin varrella on mahdollisuus myös istahtaa tai vain jäädä ihailemaan maisemia ja bongaamaan lintuja. Lintujen bongailua varten on itse saaressa lintujenbongaustorni. Vastaan tulikin muutamia retkeilijöitä kiikareineen ja kameroineen.Bongattiin mekin muutama lintu ihan maankamaralta. Lammassaaresta pääsee myös kapeampia pitkospuita pitkin viereiselle Kuusiluodolle, jossa kävimme vain kurkkaamassa ja käännyimme takaisin. Loppumatkasta saimmekin sitten yllättäen rae-/vesikuuron niskaamme, mutta autolle pääsimme kuitenkin onneksi ennen kuin kastuimme ihan märiksi.


Tuonne pitää mennä kyllä kesällä uudelleen ja nähdä miten maisema on muuttunut luonnon vihertäessä. 


Onkos Lammassaari sinulle tuttu kohde?


Viikonjatkoja! 


💗


6 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä maisemia <3 Kiva, kun on erilaisia polkuja. Aina yllättää, että siellä ei ole lunta. Täällä lumi on toki alkanut sulamaan, mutta pihalla kasoiksi kolattua lunta riittää vielä pitkäksi aikaa. Aurinkoisia päiviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla pitospoluilla oli mukava kävellä ja maisemat olivat kivan erilaisia. Täällä ollaan nyt muutamana aamuna herätty niin, että maisema on muuttunut yön aikana ihan talviseksi. Sitten taas päivän mittaan lumi on sulanut pois. Ihan hassua!
   Siellä vielä odotellaan lumien sulamista! Pian ne sitten lähtevät, kun aurinko kunnolla pääsee paistamaan. :)

   Mukavaa päivää sinulle!<3

   Poista
 2. Mukavia maisemia! Täälläkin erilaisia polkuja tallataan päivästä toiseen, luontopolkua enimmäkseen, tänään näinpäin, huomenna toisinpäin! Mukavia huhtikuun hetkiä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavat maisemat olivat kyllä!
   Sielläkin siis luonto kutsuu erilaisille poluille. Luontopolut tuo kivaa vaihtelua ulkoiluun.

   Mukavia huhtikuun hetkiä sinullekkin Leena!<3

   Poista
 3. Lammassaari ei ole minulle tuttu, vaikka Helsingissä aikoinaan asuinkin 10 vuotta. Minulle ei kaikki kuvat auenneet. Ihan kuin niitä ei olisikaan. Merkillistä. Mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 4. Mukava luontopolku, kiva kun tällaisia on, ainakin nyt kun pitää olla erossa muista ihmisistä, turvaväli !

  VastaaPoista

Ilahtuisin kommentistasi ! :)