sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Viherkasvi ostoksilla


Hei sunnuntaihin!

Viherkasvit ovat kiva lisä sisustuksessa ja jotenkin tuo vihreys kuuluu niin kevään tuloon. Eilen poikkesimme kukkatalossa ja mukaan lähti pari uutta viherkasvia. Olipa moni muukin lähtenyt kukkaostoksille. Enpä ole ennen tuolla ollutkaan tuollaisessa ihmispaljoudessa. Kassoillekkin oli oikein jonot. Tainnut tämä kukkainen kevätinto iskeä muihinkin.



Paljon oli taas ihasteltavaa ja mukaan lähti kotiin viirivehka, vesifiikus ja sitten kassajonossa odotellessa kävin vielä nappaamassa mukaan yhden narsissin. Tuo narsissi ei ole kyllä minun suosikki kukka, mutta jotenkin se nyt houkutti kuitenkin ottaa matkaan.

Vesifiikus onkin ennestään tuttu kasvi. Sain sen hienosti keittiön hyllyn päällä kasvamaan, kun se sitten kerran "päätti" pudota sieltä ja siitä ilmeisesti suuttui ja ei enää toennut entisellensä.
Uusi yritys. Tykkään tuon kukan ulkonäöstä, kunhan vaan taas muistan pitää sen tasaisen kosteana ja suihkutella välillä. Keittiössä meillä kasvaa myös pullojukka ja aasinkorva.



Viirivehkakin meillä on ollut aiemmin ja se on mielestäni aika helppohoitoinen kasvi. Tällä kasvilla on myös huoneilmaa puhdistava vaikutus (niinkuin tuolla aasinkorvallakin). Viirivehkalle löytyi paikka olohuoneesta, jossa sillä on kaverina kultapalmu, joka onkin kivasti kasvanut ja tuuheutunut.





Narsissin varret leikkasin irti ja tökin oasis sieneen. Kaveriksi laitoin takapihan tuijasta muutaman oksan ja pikainen kevät istutus tuli nopsasti valmiiksi.Taidan vielä lenkillä kurkata, josko löytyisi pajunkissoja vielä tuohon kaveriksi. Ulos en vielä uskaltanut laittaa, vaikka kukkatalossa osa narsisseista olikin jo ulkona myynnissä. Helmililjojakin oli jo, mutta taisivat kaikki olla sinisiä ja ajattelin ostaa tänä vuonna valkoisia ja istuttaa ne sitten keväällä ulos kukkapenkkiin. Viime vuoden helmililjat istutinkin kukinnan jälkeen ulos ja nyt jännityksellä odotan tulevatko ne keväällä sieltä kukkimaan.




Tällaisia viherkasvi juttuja täällä tänään. 




Mukavaa sunnuntaita ja kiva, kun vierailit!


💚


24 kommenttia:

  1. Kaunis istutus ♥ Viirivehka oli meilläkin mutta kun vaihdoin mullan, niin säikähti niin että meni kuivumaan. Muutama muukin viherkasvi nuupahti talven pimeydestä ja mekin haettiin muutamia uusia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :)
      No voi harmi!
      Minäkin jouduin heittämään yhden kasvin pois, kun jotenkin alkoi kanssa näyttämään niin nuukahtaneelta. Tuota valon puutetta minäkin veikaan.
      Mukavaa alkanutta viikkoa Maiccu! <3

      Poista
  2. Ihania viherkasveja! Ovat kyllä kivoja, kun tuovat niin piristystä ja väriä kotiin! Harmi kun minulla aina viherkasvit meinaa olla vähän lyhyt ikäisiä:) Nim: maailman surkein kastelija:)) Mukavaa talvipäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :)
      Täälläkin kasvit aina välillä kuivahtavat, kun kastelu toisinaan meinaa unohtua,mutta onneksi ovat kuitenkin vielä vironneet. Tuo vesifiikus on sitten vähän ronkelimpi ja yritän taas pitää sen hengissä.
      Mukavia päiviä viikkoosi Päde! <3

      Poista
  3. Kivoja kasveja ja aurinkoinen narsissi!
    Kasvit kuuluvat kevääseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :)
      Innostus leikkokukkiin ja viherkasveihin kyllä kevään kynnyksellä iskee.
      Kivaa alkanutta viikkoa Mamma! <3

      Poista
  4. Varsinaisia kodin piristyksiä. Minä ostin uudet sisustustyynyt. En laita viherkasveja, kun kesät ollaan mökillä ja ulkona riittää hoidettavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät ja aurinko saa kyllä innostumaan ja jollain tapaa sisutamaan kotia. Uudet sisustustyynyt on kyllä yksi mukava kodin piristäjä.
      Oi, kesää odotellessa! :)
      Mukavaa uutta viikkoa Ansu! <3

      Poista
  5. Ihania viherkasveja.
    Minunkin on tehnyt mieli ostaa uusia viherkasveja, mutta ei ole oikein paikkaa
    mihin niitä laitan.
    Upea Narsissi istutus! Tosi kaunis!😍❤️
    Kivaa illan jatkoa!❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! <3
      Paljon oli kivoja viherkasveja kukkatalossa, mutta samaa täälläkin pohdin, että enempää ei meille kyllä mahdu ja muutenkin valitsin siksi aika pieniä kasveja.
      Mukavia hetki viikkoosi! <3

      Poista
  6. Mahtavia lukivirheitä mulla, voisin melkein sanoa että käynti optikolla auttais mutta mullahan on jo lukulasit. Luin nimittäin että kaasoillekin oli jonot. Olin että täh,,, onpas ne kiireellisiä kaasoja, toki nyt on kesä tulossa mutta kuitenkin :D
    Kukat on niin ihania, niitä on tullut hankittua nyt muutaman vuoden sisällä useampia ja viime Ikean reissulta osin kolme kukkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D
      Optikosta puheenollen täällä pitäisi ihan oikeasti varata aika näöntarkastukseen, kun tuntuu, että nämä päässä olevat lukulasit ei enää oikein riitä. ;)
      Ikeassa onkin ihan kiva valikoima kukkia ja viherkasveja! Ja ikikukkiakin löytyy, jos ei jaksa kastella tai voi oikeita kukkia kotiin tuoda.
      Mukavaa alkanutta viikkoa Nanni!<3

      Poista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Kyllä viherkasvit tuovat piristystä sisälle Minäkin olen ostanut muutamia Narsissit on kyllä näin tosi kauniita ja kivan istutuksen olet tehnyt .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila! :)
      Narsissit ovat kyllä ihan mukavia noin tuossa korissa.
      Mukavaa tiistaita! :)

      Poista
  9. Kauniita ja hyvinvoivan näköisiä viherkasveja ja upea tuo narsissiasetelma! Hyvää alkanutta viikkoa! P.s. blogissani on käynnissä messulippuarvonta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu! :)
      Mukavaa tiistaita!
      Kiitos vinkistä, tulenkin heti kurkkaamaan! :)

      Poista
  10. Voi kun on mahtavia viherkasveja. Mulla olis toi kans edessä. Kaikki ovat menneet talven aikana huonoon kuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! :)
      Kukkakaupassa oli kyllä nyt täälläpäin ainakin kivasti valinnanvaraa viherkasveissa.
      Kivaa viikonjatkoa! :)

      Poista
  11. Ihanaa ja tulee ihan kevätfiilis näitä kuvia katsellessa. <3

    VastaaPoista
  12. Upeita kasveja :) Mulla ei yhtään viherkasvia. On niitä joskus ollut, mutta sitten hävitin pois. Tuoreita kukkasia on aina ja ostan silloin tällöin kukkivia ruukkukasveja ja kun ovat kukkineet, heitän pois. Narsisseja en ole vielä hankkinut, mutta sinisen helmililjan kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! :)
      Meilläkään ei yhdessä vaiheessa ollut ainuttakaan viherkasvia.
      Helmililjoja ajattelin kanssa muutaman hankkia, kunhan valkoisia vastaan tulee. Leikkokukat ja kukkivat ruukkukukat on aina ihania.

      Poista
  13. Hihihih, oliko tosiaan Viherkasvi ostoksilla? Luulen että sinä olit kuitenkin viherkasviostoksilla. Pitkä sana, mutta joo.

    VastaaPoista

Ilahtuisin kommentistasi ! :)