torstai 13. huhtikuuta 2017

Keväinen kakku ja kukka

Leivonta innostus on taas vallannut tämän naikkosen. Eilen loman alkamisen kunniaksi päätin tekaista kotiin palaaville muruille jotain hyvää. Ostin tiistaina Lidlistä siellä käydessäni kivan pienehkön uunivuoan ja sitähän piti heti testata ja katsoa millainen kakkupohja siinä tulisi.


Hyvin onnistui. Kakkupohjasta tuli kivan paksu. Ennen kerrosten leikkaamista halkaisin pohjan keskeltä kahteen osaan. Nämä osat sitten leikkasin halki ja sain neljä kerrosta.


Kakun väliin laitoin mangorahkaa, kermaa, banaania ja vihreitä viinirypäleitä. Hedelmäinen kakku oli vielä vailla koristeita. Koristelu on ihanaa puuhaa. Idea syntyy sitä mukaa, kun alkaa tehdä.
Koristeeksi laitoin viinirypäleitä ja löytyipä vielä muutama munakin kaapin kätköistä. Jostain luin, että pienet koivun hiirenkorvat voisi syödä ja niinpä nappasin muutaman lehdenalun maljakon oksista koristeeksi vielä kakkuun.






Auringon paiste houkutteli eilen myös vähän pihahommiin. Kukkapenkkien viimevuotisia kuihtuneita kukkien osia perkasin pois ja saman tein mansikkapenkillekkin. Olipas mukavaa kuopsuttaa maata. Muutaman kukankin bongasin kevätkaihonkukkasten vihreiden lehtien lomasta. Siitä se lähtee, ihanat perennat alkaa nousta maasta.




Tänään ajattelin lähteä ainakin kirppareiden anteja tutkailemaan. Huomenna onkin sitten ensimmäinen pääsiäispäivä ja vapaa koittaa muillakin. Saas nähdä mitä keksitään.

Mitenkäs siellä vietetään pääsiäistä, lähdetkös reissuun vai nautitko kotoilusta?









4 kommenttia:

  1. Suloinen kevätkakku!
    Meillä pääsiäinen vietetään kotona. Tuntuu ihanalta, kun ei ole mitään erityistä. Saa vain nauttia, syödä hyvin ja olla...
    Isäni varmaan kutsutaan jonain pyhänä syömään.
    Oikein aurinkoista pääsiäistä!🐣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma!
      Pääsiäinen on ihanaa aikaa, kun viikonloppu on niin pitkä lisä vapaiden myötä.Teidän pääsiäinen kuullostaa kivalta.
      Ihanaa pääsiäistä sinne teille! <3

      Poista
  2. Ihana kakku ja kaunis koristelu!
    Kivat leipälautaset!
    Huomenna mennään isäni syntymäpäiville. Muuten vaan kotoillaan pääsiäisenä.
    Mukavaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! <3
      Tykkään itsekkin noista lautasista, kun ovat vähän eri malliset, kuin tavallisesti.
      Onkin ihanaa nauttia vapaista ihan kotona oleillen.
      Mukavia syntymäpäiviä teille huomiseksi.

      Poista

Ilahtuisin kommentistasi ! :)