keskiviikko 14. elokuuta 2019

Lemmenlaakso





Hei vaan keskiviikkoon! 

Joskus on mukava vähän vaihtaa lenkkeily maastoa samaisien jo liiankin tuttujen reittien sijaan. Niinpä eräänä sunnuntaina hypättiin tyttären kanssa autoon ja ajeltiin Lemmenlaaksoon. Lemmenlaakson luontopolku sijaitsee Järvenpäässä ja on mukava retkikohde,jossa mieli lepää polkuja kävellessä. Maasto on vaihtelevaa ja välillä saa kulkea pitkospuilla sekä kiivetä tai laskeutua portaita pitkin. Maaston korkeuserot ovat paikka paikoin huomattavat.






Lemmenlaakson lehto on luonnonsuojelualue Keravanjoen varrella ja niinpä mm.kaatuneet puut saavat jäädä sijoilleen, mutta polkujen päälle kaatuneista puista osa raivataan pois. Kaatuneet puut olivat kivoja esteitä ja Nana meillä tykkäsi hypellä niiden yli. Koirat ovat siis tervetulleita Lemmenlaaksoon, mutta ne on pidettävä kytkettyinä. 





Lehdon kasvillisuus ja linnusto on runsasta ja hyvällä tuurilla voi myös keväällä nähdä päiväsaikaan muutoin yöllä liikkuvan liito-oravan. Luontopolun pohjoispäässä on laavu tulipaikkoineen, jos haluaa ottaa mukaan evästä.Kannattaa varautua kuitenkin polttopuilla, koska polttopuita ei välttämättä ole saatavilla. Laavulla on myös kiva syödä eväitä, vaikkei grillaisikaan.Tulipaikan läheisyydessä on myös frisbeegolf-rata, jos haluaa yhdistää myös muutakin aktiviteettia polun lomaan. Rataa ei käyty tällä kertaa tutkailemassa, mutta ei sitä tiedä, vaikka sinnekkin joskus eksymme. 




Reipasta viikonjatkoa! 


💗

9 kommenttia:

  1. Mukavan näköinen paikka! Me kävimme Hossassa. Sen jälkeen totesin jälleen kerran, että luonnossa liikkuminen on hyvää kuntoilua. Maastossa kävellessä joutuu käyttämään lihaksia eri tavalla kuin tasaisella tallatessa. Hyvää loppu viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, luonnossa tulee kyllä käytettyä eri tavalla kroppaa, kuin ihan kaduilla kävellen.

      Mukavaa viikonloppua sinulle Tarja! ☀️

      Poista
  2. Mä tykkään tuollaisista luontopoluista, mutta liian harvoin tulee lähdettyä, etenkin kun Danan oksentamisen kanssa pitää aina ennakoida, tietää jo aamulla olla antamatta ruokaa jos illalla ajellaan.
    Kiva kuulla tuosta paikasta, ties vaikka joskus sinne pääsisikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, että enempi sitä tulee käveltyä kodin läheisyydessä. Voi toista, tuo oksentaminen autossa on kyllä kurjaa. Meillä Nana pienempänä ollessaan kanssa muutaman kerran oksensi, mutta enää ei.

      Lemmenlaakso on kiva paikka! 💚

      Mukavaa viikkistä! ☀️

      Poista
  3. Ihanat lenkkimaastot! Luontopolkuja on meilläkin päin.
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! 😀
      Mukavia paikkoja ovat kyllä kävellä ja kivaa vaihtelua!

      Ihanaa viikonloppua sinullekkin! ☀️

      Poista
  4. Kivannäköinen paikka. Kyllä luonnossa kävely on vaan ihanaa. Ollaan täälläpäin käyty vähän samannäköisissä paikoissa ja on grillattu makkaraa laavulla.

    Hyvää viikonloppua!🌸❤️

    VastaaPoista
  5. Luontopoluilla ja metsässä kävely on tosiaan mukavaa. Makkara maistuu luonnonhelmassa ihan eri tavalla kuin kotipihassa.

    Mukavaa uutta viikkoa Sari! ❤️

    VastaaPoista
  6. Eikö olekkin!

    Mukavia loppu viikon päiviä! ❤️

    VastaaPoista

Ilahtuisin kommentistasi ! :)