maanantai 17. syyskuuta 2018

Taas yritetään



Hei vaan! 

Maanantai ja uutta viikkoa aloitellaan. Mukava viikonloppu takana ja sen voimin taas arkeen.
Täällä hoivataan uutta kasvia ja toivotaan parasta, että se nyt viihtyisi tai ehkä paremmin sanottuna minä muistaisin sitä kastella ja suihkutella. Elikkäs hankin taas uuden vesifiikuksen edellisen tilalle, koska tykkään niin tästä kasvista. Kolmatta kertaa tehdään siis tuttavuutta tämän kaunokaisen kanssa. Juu en luovuta, vaikka kyllä taitaa tähän jäädä tämän ihanuuden hoivaaminen, jos nyt en onnistu sitä hyvinvoivana pitämään.

Täällä pärjää sellaiset kasvit, jotka eivät suutahda, jos vähän kuivahtavat. Tämä ei kuulu valitettavasti niihin, mutta taas yritetään. Onkos siellä vesifiikuksen ystäviä?

Toisen hauskan kasvin bongasin kerran kauppareissun yhteydessä ja ajattelinpas antaa sillekkin mahdollisuuden meillä asustella. Tämä kasvi on nimeltään Kilpipiilea. Kilpipiilea onkin viihtynyt hyvin ja kasvattaa uutta lehteä kokoajan. Elikkäs ihan minun kasvi siis!


Viherkasvit sisustuksessa ovat edelleen täällä suosiossa ja tytär meillä kasvattaa tällä hetkellä kaktuksia. Saas nähdä mitä niistä tulee. Pienet alut on jo näkyvissä.Onkos siellä kokemusta kaktuksien kasvatuksesta?  Siemenet on Espanjan tuliaisia.
 Nämä kasvatettavat ovat anopinjakkaroita. Taitaa tyttären poikaystävä pistää "anopin" koville, kun tuollaisia tuliaisia toi reissulta tullessaan! 😉 


Ihanaa viikon aloitusta ja kiva, kun piipahdit! 



💕


16 kommenttia:

  1. Mulla on huono muisti viherkasvien suhteen mutta noita meillä ei taida kuitenkaan olla :) En oo koskaan kuullutkaan anopinjakkaroista, hauska nimi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein täälläkin unohtuu nuo kasvien nimet. Tuon Kilpipiileankin laitoin ihan ylös, että muistan, jos tarvitsee hoito-ohjeita bongailla jostain.
      Juu sellainen kaktus on kyllä olemassa, aikamoinen piikkipalli, jos se anopille on tarkoitettu! ;)

      Poista
  2. Onnea kasvatukseen😊💚 ja mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä tarvitaan todellakin tuon vesifiikuksen osalta. ;)

      Kivaa viikkoa sinulle! <3

      Poista
  3. Kivoja kasveja!
    Itse olen huono pitämään huonekasveja. Ehkä muratin voisi taas sisälle siirtää ja katsoa, kuinka pitkään kestää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3
      Jokunen aika sitten ei meilläkään ollut yhtään huonekasvia, mutta nyt niitä on sitten ilmaantunut useampiakin ja ihme kyllä useat pysyneet hengissäkin.

      Muraatti onkin kiva, kun sen voi ottaa sisään kesän jälkeen. Minulla ne tuppaavat vaan jäämään ulos ja sitten talvi viimeistään ne vie.

      Poista
  4. Mä olen luonnossa nähnyt anopinjakkaroita, Lanzarotella..aika hyvä nimi.
    Hyvä kun joku muukin epäonnistuu kukkien suhteen, kuten minä :( siis meitä on ainakin kaksi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti kivan kokoisia tuolla main. Hauska nimi tosiaan. Eipä tekisi mieli istua tuollaiseen jakkaraan! ;)
      Juu, täällä tahtoo kastelun puutteeseen joskus kasvit nuupahtamaan.

      Poista
  5. Mulla taitaa olla just tuo kasvi. Sitähän pitäis kastella pari kertaa viikossa... Ihanaa viikon alkua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olen yrittänyt muistaa kastella nyt useaan, ettei vain kuivahtaisi, kun sitä ei sitten vesi enää pelasta, jos pääsee kunnolla kuivahtamaan.

      Ihanaa alkanutta viikkoa sinullekkin Jaana! <3

      Poista
  6. Viherkasvit on sitten niin ihania! Mutta eivät ne mulla kyllä elossa pysy, en meinaa saada edes mehikasveja pysymään hengissä, hitto vie :D Toi kilpipiilea on kyllä aika veikeän näköinen, sitä voisin koittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! :) Välillä se on haastavaa saada noita kasveja säilymään hengissä. Tuo Kilpipiilea tosiaan tuntuu olevan aika helppohoitoinen ja täällä se on ainakin jo tuottanut monta uutta pientä lehteä.

      Kiitos kommentistasi Kirsi ja mukavaa viikon jatkoa sinulle! <3

      Poista
  7. Meillä ei ole kaktuksen hoidosta mitään kokemusta, mutta mies oli toivonut jo pitkään sellaista suurta, pyöreää kaktusta. Olin hieman epäröivä niin mies sitten nappasi ostoskärryyn sellaisen hieman pienemmän. Katsotaan miten käy. ;) Kyllä ne viherkasvit antavat kotiin niin paljon väriä ja eloa, ja halpa sisustusmuoto myös. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytär meillä tykkää kanssa kaktuksista ja muutama pikkuinen kaktus on kyllä hyvin pysynyt hengissä. Kastelustahan ne eivät kovasti tykkää ja kasteleekin niitä hyvin harvakseltaan.

      Totta halpa sisustusjuttu on nuo viherkasvit! Osa kasveista puhdistaa vielä huoneilmaa, niin on niillä tehtäväkin ihastuttamisen lisäksi. :)

      Kivaa torstaita -A-! <3

      Poista
  8. Ihanat viherkasvit!
    Hyvää torstaita!🍁🍂❤️

    VastaaPoista

Ilahtuisin kommentistasi ! :)