lauantai 16. kesäkuuta 2018

Raparperiletut



Heippa sinulle sinne ruudun toiselle puolelle!

Oi, mikä sää tänään hellii täällä meillä. Aivan ihana aurinkoinen kesäpäviä heti aamusta. Mikäs sen parempaa aloitella lauantaita. Aamusta tein lenkin koiran kanssa ihan hissukseen nauttien vaan olosta. Koirakin taisi tuon olotilani jotenkin aavistaa ja tassutteli sekin niin rauhakseen vierelläni. 

Jotenkin tajusin eilen, että kesää mennään kovaa vauhtia taas eteenpäin ja kohtahan se juhannuskin koittaa. Olen elänyt nyt niin päivä kerrallaan, että en jotenkin ole koko asiaa rekisteröinyt. Nyt pitääkin nauttia kaikin siemauksin kesästä, koska se niin pian taas on ohi.
Hui, eipä ajatella nyt tuollaisia. 



Paljon on jo mahtunut tähän lauantaipäivään, vaikka vasta iltapäivää vietellään. Raparperiaika on nyt parhaimmillaan ja kävinpä taas nappaamassa muutaman varren pensaasta ja ajattelin kokeilla tänään raparperilettujen tekoa. 

Tein ihan normaalisti lettutaikinan, johon lisäsin ripauksen kardemummaa ja sitten lopuksi vielä hienoksi pilkotut raparperin palaset. Valmiiden lettujen päälle ripottelin sokeria ja eikun nauttimaan kera vaniljajäätelön. Nam, suosittelen! 




Taikinaan raparperiä pilkkoessa tuli mieleen lapsena raparperin dippaus sokeriin. Sitähän piti taas testata. Oletkos sinä dippaillut raparperiä näin? Kirpsakka ja makea, hyvä yhdistelmä.


Ihanaa viikonloppua ja kiva, kun piipahdit! 



💕








26 kommenttia:

  1. Muistelen että olisin lapsena juuri tuolla tavalla raparperia nauttinut ja rapsukiisseliä oli aina myös. Ihania lettuja ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperi tikkuja oli kiva sokeriin dippailla. Äiti teki meillä raparperikiisseliä kera mansikoiden, hyvää oli! Siihen vielä pannussa paahdettuja ruisleivänpalasia, nam!
      Kiitos Maiccu! Mukavaa alkavaa uutta kesäistä viikkoa! <3

      Poista
  2. Nyt vasta kuulin ekan kerran näistä raparperiletuista. Pitää varmaankin kokeilla ;)
    Kivaa viikonloppua<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin, että mihin käyttäisin pihalla olevia raparperejä piirakoiden sijaan ja ajattelin kokeilla laittaa niitä lettutaikinaan ja kannatti. Teen varmasti vielä uudelleen!
      Mukavaa uutta viikkoa sinulle! <3

      Poista
  3. Herkullisia lettuja😊 Eka kertaa kuulen tuosta dippailusta😁 Muistan vaan lapsena syöneeni raakana raparperia ja se maistui silloin tosi kirpeälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! <3
      Raakana on kyllä tosi kirpsakkaa, mutta kera sokerin maistuu kyllä. :)
      Kivaa uutta viikkoa! :)

      Poista
  4. Nam, varmasti hyviä!
    Itselleni raparperi raakana on ihan liian muikeaa! Vaikka dippaisi sokeriinkin!
    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma! <3
      Hyviä kyllä oli!
      Onhan se kyllä tosi kirpsakka. Ilman sokeria jää kyllä täällä syömttä, mutta sokerilla kuorrutettuna menee kyllä.
      Paistettuna kirpsakkuus onneksi häviää paljon! :)
      Kivaa viikkoa sinullekkin!

      Poista
  5. Voih, kesän paras herkku! <3
    Suloisia kesäpäiviä sinne!

    VastaaPoista
  6. Tätä pitää kokeilla. Raparperia on parhaillaan työpöydällä .Kiitos sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! :)
      Nyt on raparperiherlkujen aika!
      Mukavaa viikkoa! ❤️

      Poista
  7. Mä olen dipannut raparperia sokeriin lapsena..oi mitä nostalgiaa! Nam nam sun rapsuletut! Mukavaa viikkoa💕🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ❤️
      Totta, ihanaa nostalgiaa!
      Mukavaa viikkoa sinullekkin Kristiina! :)

      Poista
  8. Ihania lettuja, nam. 😋😋 Ja kyllä tuli lapsena 'dippailtua' raparperin vartta sokerikulhoon. 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Samoja muistoja siis sielläkin!
      Mukavaa viikonjatkoa! ❤️

      Poista
  9. Ihanan näköisiä lettuja, hjam! En ole itseasiassa ikinä tuollaista dippausta kokeillut. Täytyykin kokeilla :) Kivaa jussi-viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :)
      Kannattaa testailla!
      Kivaa Jussi-viikkoa sinnekkin! ❤️

      Poista
  10. Namukkaa! Kyllä raparperi ja jätski kesän tekee ja noi letut kuulostivat ja näyttävät niin ihanan herkullisille! Kivaa Juhannuksen odotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)
      Hyvin sopii jätski ja nuo letut yhteen.
      Samoin sinullekkin! ❤️

      Poista
  11. Raparperiletut ovat uusi herkkuidea minulle, joten kiitos vinkistä:) Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä!:)
      Ajattelin kokeilla miten raparperi sopisi lettutaikinaan ja kanatti, hyviä tuli.
      Mukavaa viikonjatkoa sinulle ja kiitos kommentistasi! <3

      Poista
  12. Ihanat kuvat!
    Kuulostaa herkullisilta letuilta.
    Pitää joskus kokeilla.
    Hyvää juhannusta!❤❤

    VastaaPoista
  13. Ensimmäisen kerran kuulin nyt raparperiletuista :) Minulla on nyt vasta pieniä raparpereja, joten tänä vuonna en vielä saa herkutella niillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin kokeilla laittaa lettutaikinaan raparperiä ja hyviä tuli. Pannarikin voisi olla hyvää raparperillä höystettynä!
      Ensi vuonna sitten herkuttelet isommalla sadolla! :)

      Poista

Ilahtuisin kommentistasi ! :)