tiistai 4. heinäkuuta 2017

Piimäpiirakkaa kahdella tapaa

Heissan tiistaihin!

Tein tässä yhtenä päivänä piimäpiirakkaa, kun jotain teki mieli leipoa. Siitä onkin kauan, kun olen sitä syönyt. Jostain se nyt putkahti mieleeni ja ajattelinpa kokeilla tehdä tätä piirakkaa.

Netistä katselin ohjetta ja eikun piimän ostoon. Meillä kukaan ei juo piimää, joten sitä ei meiltä kotoa jääkaapista löydy. Helpon ohjeen nappasin valion sivulta. Laitanpa sen tännekkin muistiin, jos joku innostuu myös kokeilemaan.


Toiseen piirakoista käytin raparperiä ja toiseen pakkasesta punaisia viinimarjoja.Tein kahta erilaista piirakkaa kahtena eri päivänä, että sain piimää käytettyä.


Tässäpä ohjetta.

Piimäpiirakka

2dl              piimää (käytin rasvatonta, jos haluaa                                                                                                    tuhdimman käytä tavallista piimää)
2dl              sokeria                      
1dl              juoksevaa margariinia (käytin voita)
3 1/4 dl       vehnäjauhoja
1/2 rkl        leivinjauhetta

Päälle

7 dl             raparperinpaloja tai

                   pakkasesta viinimarjoja oman maun mukaan. 
                   (Laitoin reilun desin ja sokeria en laittanut yhtään, kun pakastemarjoissa 
                   sitä jo oli.)

1 dl             sokeria

Tarjoiluun

Vaniljakastiketta (laitoin jäätelöä)

Valmistusohje

Pehmitä raparperinpaloja sokerin kanssa laakeassa astiassa mikrossa 5-8 min. (Itsellä viidessä minuutissa menivät tosi pehmeiksi, soseeksi asti.)
Mikäli nestettä irtoaa paljon, valuta se pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna.

Tai

Pakkasesta viinimarjoja (muutkin marjat sopivat varmasti hyvin) n. 3dl (käytin reilun desin) (Marjoihin olisi voinut aavistuksen sekoittaa perunajauhoja, lässähti vähän jäähtyessään keskeltä marjojen kohdalta)

Sekoita pohjan ainekset. Kaada taikina piirasvuokaan (halkaisijaltaan n. 28 cm).
Lisää raparperit pinnalle/ jäiset marjat.

Paista 200 asteessa 20 - 30 min tai kunnes kypsä.

Tarjoa vaniljakastikkeen/jäätelön kanssa.


Piirakasta tuli ihan hyvää, joskaan ei sellaista, jota olen joskus saanut maistaa, mutta luulen, että tämän piirakan tekijän ohje oli erilainen ja  kaikki oli "kunnon tavaraa" eikä mitään rasvattomia versioita. ;) Ja olipa taikinaan saattanut lirahtaa vähän kermaakin.

Tosi helppo ohje ja nopea valmistaa. Teen kyllä toistekkin.

Tälläiset terkut tänään täältä sateen ropinan keskeltä. Nyt taidan kaivaa kaapista imurin ja sitten ulos ja lenkille, jos tuo sade siihen mennessä hellittäisi.

💛

10 kommenttia:

  1. Näyttää mehevältä ♥ Meilläkään ei piimää juoda joten kaupan kauttaa täytyisi leipoa mutta onneksi piimä on helppo myös korvata. Kivoja raikkaita vaihtoehtoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!
      Nyt uusista kypsyvistä marjoista täytyypi vielä kokeilla tehdä. Jospa sitten lorauttaisi vähän joukkoon myös kermaa.:)
      Tiistain jatkoja.<3

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta! Hyvännäköinen piirakka! Ihan uusi juttu minulle!
    Leppoisaa iltaa sinullekin!

    VastaaPoista
  3. Ihanat herkku piirakat!😊❤️
    Meilläkään ei juoda piimää. Joskus leivontaa varten pitää piimää ostaa.
    Kivaa illan jatkoa!❤️

    VastaaPoista
  4. Sama juttu, että piimää meilläkin ostetaan vain leipomista varten, mutta mies juo sitä kyllä, jos piimäpurkki jääkaapista löytyy. Herkulliset piirakat. Itsekin tein muutama viikko sitten raparperipiirakkaa, johon tuli piimää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3
      Meillä ei kellekkään tuo piimä niin maistu, joten harmiksi sitä meni sitten vähän hukkaan. En tiedä jos lettutaikinaan laittaisi loput, millaisiakohan tulisi?
      Voisikin kokeilla joskus. :)
      Kiva, kun liityit lukijaksi, tervetuloa!<3
      Mukavaa keskiviikko päivää sinulle!

      Poista

Ilahtuisin kommentistasi ! :)