maanantai 5. joulukuuta 2016

Tuoretta leipää

Tykkään leipoa sämpylöitä ja nyt viime aikoina olen innostunut tekemään myös sämpylätaikinasta leipää. Myllärin hurjan viljaisesta sämpyläjauhosta tulee aivan ihanan makuisia. Uunituore leipä,johon rasva sulaa levittäessä on vaan niin hyvää. Kylmä kaakao kruunaa vielä herkkuhetken.
Puolen litran taikinasta tulee kivasti kaksi leipää. Kohotan aina taikinan mikrossa, jossa se kohoaa aika nopsasti. Sitten vielä hetken liinan alla leiviksi leivottuna ja ei kun uuniin.Paistaminen on vähän haastavampaa kuin sämpylöiden, kun kypsyyttä on mielestäni vaikeampi arvioida kuin sämpylöiden.
Hyviä on kuitenkin tullut ja kauaa ei tuore leipä ehdi olla, kun se on jo kadonnut parempiin suihin. Kaapissa on hyvä olla aina kuivahiivaa ja jauhoja, niin aina voi nopsasti pyöräyttää leivät tai sämpylät iltapalalle tai jos sattuu olemaan leipä lopussa ja kauppaan ei viitsi lähteä, jos ei juuri muuta sieltä tarvitse.
Tällaisia ajatuksia tänään....




6 kommenttia:

  1. Onpas hienot leivät!
    Mikään ei ole parempaa, kuin tuore lämmin leipä!
    Kivaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Muhevat leivät olet leiponut! Itse en ole tehnyt yhtään leipää. Eräänä jouluna yritin leipoa saaristolaisleipää, mutta siitä tuli ihan jotain muuta!
    Hyvää Itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ihanaa, että olet löytänyt blogiini, tervetuloa :) Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle myös!

      Poista

Ilahtuisin kommentistasi ! :)